Lovagijátékok Sümegen autóbusszal

Történelmi lovasjátékok & Középkori lakomák Ár: 10.990.-

Magyarországon az újkorban a Sümegi várban kezdtek elsőként lovagi tornákat rendezni. Először csak nyaranta néhány alkalommal, mostanában pedig nyáron (júliusban és augusztusban) minden nap akár többször is, ősztől-tavaszig pedig hetente szerdán és szombaton látható a Történelmi Lovasjátékok program.


A program menete:

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítették, így az ügyességi fegyverbemutató (íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás), gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is csak növeli. 

Hogy a lovagi torna komolyságát kicsit enyhítsük, táncbemutatókkal, cirkuszi lovas-produkciókkal verssel, korabeli zenével színesítjük tovább a műsort, melyet természetesen történelmi háttérbe, egy elképzelt történetbe ágyazunk bele.          

A program középkori vacsorával egybekötött.  Ennek különlegessége, hogy a kor hagyományainak megfelelően az ételt evőeszköz nélkül szolgálj&´k fel. A vacsora ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek &´s várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket.
 

-történelmi lovasjáték
-vacsora -korlátlan borfogyasztás
-cigányzene
+ Török tea Sümegen
Ár: 10.990.-

A belépők a kirándulások során extra fizetendők.
Gyermekkedvezmény 20 % 12 éves korig.

´

font-size:14px;´

Leave a comment

  • Magyar
  • Deutsch
  • English

P&P Tours a Facebookon

ONLINE BIZTOSÍTÁSKÖTÉS

You are here Címlap